24 juni was het zover. De Groene Uitvaart Inspiratiemarkt, ‘De natuurlijke wending’. De eerste uitvaartbeurs sinds tijden, coronaproof in de tuin van het Emmaus klooster in Velp (NB)

Duurzaamheid is hot, en niet voor niets. Het is een must, willen we onze aarde nog enigszins leefbaar houden voor toekomstige generaties. Anno 2021 zou duurzaamheid een vast gegeven moeten zijn binnen alle branches, en zeker binnen de uitvaartwereld. Een duurzaam leven – een bewuste keuze van een groeiende groep mensen – vraagt om duurzaamheid tot in de dood. Toch is duurzaamheid vaak geen beslissende factor bij het regelen van een uitvaart. Nabestaanden zien zich geconfronteerd met zóveel (emotionele) regelzaken, dat het afscheid van een dierbare minder groen is dan mogelijk en bovendien minder bij hen past.

Natuurlijk Afscheid organiseert daarom in samenwerking met Heleen Litmaath van Granaatappel Ritueelbegeleiding een Groene Uitvaart Inspiratiemarkt onder de titel ‘Natuurlijke wending’.

Het was een wervelende dag met een divers aanbod en rituelen. Ook de standhouders startten de dag met een ritueel. We schreven o.a. allemaal een boodschap op een kaartje en hingen dat aan een zonnebloem, die deze dag symbool stond voor een natuurlijke wending. Na de dag op weg naar huis kreeg iedere deelnemer een zonnebloem met een boodschap mee. Je wist niet van wie. Heel mooi en verbindend om zo een boodschap te krijgen.

Muur Urnen

Stand De Mooiste Urn