Sinds 2007 ben ik bezig met mijn keramiek, waar dit ooit eerder als een soort pottenbakkers hobby begon werd dit vanzelf een meer tijdrovende tijds besteding. Sindsdien sta ik ook ingeschreven bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten ingeschreven en later bij Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. Met mijn keramiek maakte ik destijds vooral allerlei gebruiksvoorwerpen van klei. Later ben ik me veel meer gaan verdiepen in glazuren en echt dingen gaan maken na geïnspireerd te zijn door de natuur die ik om mij heen zag in bijvoorbeeld Schotland en Indonesië. Dit is ook hoe bijvoorbeeld mijn “Pebble Boxes” ontstaan zijn.

Voor mijn alledaagse keramiek is het overigens ook de moeite waard om even een kijkje te maken op MooiKeramiek.nl.

 

Handgemaakte Urn van Blauw Keramiek
Handgemaakte urn van Raku Keramiek

Op een gegeven moment werden voor het Mausoleum in Rotterdam een stel deksel vazen als urn in bruikleen genomen. Hierna ben ik voor Meesterlijk Design en Ambacht gevraagd meerderen ook daadwerkelijk als urn te maken. Dit was voor mij eerst meer een opdracht op zich, waar ik zelfs wat gemengde gevoelens over had. Toen ik echter voor het eerst een nabestaande had die met een van mijn keramische urnen droevig maar toch gelukkig iets speciaals gevonden te hebben, mijn winkel uit liep, besloot ik mij hier meer op in te richten. Want het is toch eigenlijk wel bijzonder en mooi om iemand te kunnen helpen aan een gedenkplaats.

Na een aantal keramische urnen gemaakt te hebben vond ik dit toch een beetje haaks staan op mijn andere keramische werk. Dit is de reden dat ik nu ben begonnen met mijn nieuwe website, De Mooiste Urn. Via de mooiste urn bied ik unieke urnen die ik uit keramiek vervaardig. Dit kan op opdracht, maar het is ook mogelijk om iets leuks uit de winkel uit te kiezen.

Bij het maken van mijn urnen ga ik uit van mijn eigen vormentaal in plaats van een traditionele urnvorm. Ik ontwikkel mijn eigen glazuren, ieder stuk is handgemaakt en uniek. Soms wordt er iets op verzoek aangepast of wil iemand er iets bij, bijvoorbeeld een waxinehouder met hetzelfde glazuur, vrijwel alles kan. Indien u iets persoonlijks wilt kunt u contact met mij opnemen via: winkel@demooisteurn.nl of 06 835 65 387.

Handgemaakte Deksel Urn van Aardewerk
Unieke Keramische Mini Urn