Sinds 2007 werk ik als keramist. Sindsdien sta ik ook ingeschreven bij de kamer van koophandel, bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten en later bij het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. Mijn website is te vinden onder de naam Mooi-Keramiek.nl, ook zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen.

 

Handgemaakte Urn van Blauw Keramiek
Handgemaakte urn van Raku Keramiek

Ik maakte veel gedecoreerd werk en ik vond het ook leuk om kleuren en structuren uit de natuur weer te geven op mijn stukken. De schoonheid van de natuur ging een steeds grotere rol in mijn leven en werk innemen. Ik ben echt dingen gaan maken geïnspireerd door de natuur die ik om mij heen zag in bijvoorbeeld Schotland en Indonesië. Dit is ook hoe bijvoorbeeld mijn ‘Pebble Boxes’ ontstaan zijn.

Op een gegeven moment werden voor het Mausoleum in Rotterdam een stel dekselvazen als urn in bruikleen genomen. Hierna ben ik gevraagd voor Meesterlijk Design en Ambacht. Mijn dekselvazen werden urnen.

Ondanks het verdriet gaan mensen ‘blij’ mijn winkeltje uit. Dat vind ik bijzonder en mooi, dat geeft een extra waardevolle dimensie aan mijn werk. Dit is de reden dat ik ben begonnen met deze website, De Mooiste Urn. Via de mooiste urn bied ik unieke urnen en aanverwante artikelen aan, die ik uit keramiek vervaardig. Er is een aanbod in de webshop, maar het is ook mogelijk om iets leuks in de winkel uit te kiezen waar meer aanwezig is.

Bij het maken van mijn urnen ga ik uit van mijn eigen vormentaal in plaats van een traditionele urnenvorm. Ik ontwikkel mijn eigen glazuren, ieder stuk is handgemaakt en uniek. Soms wordt er iets op verzoek aangepast of wil iemand er iets bij, bijvoorbeeld een waxinehouder met hetzelfde glazuur. Vrijwel alles kan.

Handgemaakte Deksel Urn van Aardewerk
Unieke Keramische Mini Urn